2022.04.01. E-mail marketing felsőfokon

Hogyan tér vissza a vevőd újra és újra?

Sokan elfelejtik, hogy sokkal olcsóbb és könnyebb a régi, meglévő ügyfeleket megtartani vagy újra vásárlásra késztetni őket, mint újakat szerezni. Hogy miért? Mert már megbízik benned.

Ugye azt mondtam, hogy olcsóbb és könnyebb, de azt nem, hogy ezért nem is kell semmit sem tegyél. A konkurenciád és más cégek továbbra is reklámokkal bombázzák, így az óriási reklámzajban könnyen elfelejt a már meglévő ügyfeleid is.

Hogyan tudsz időben eszébe jutni? Hogyan lehet pont időben emlékeztetni a korábbi ügyfeled arra, hogy vásároljon?

Erre nincs se legjobb, sem leghatékonyabb eszköz. Erre csakis egy eszköz van: a rendszeres hírlevelezés.

Íme egy gyakorlati példa:

Tegyük fel, hogy hobbiból fotózol. Pár hónappal ezelőtt egy online shopban bevásároltál egy alap fotós készletet. Egy kis idő elteltével, amikor már jobban belejöttél, rájössz majd, hogy fejlesztenéd az eszköztáradat, tehát újból fotós eszközökre lesz szükséged. Ha attól a webshoptól folyamatosan kapnál hírleveleket, tele tippekkel, tanácsokkal, ajánlásokkal és jó ajánlatokkal, akkor jó eséllyel ugyanott fogsz vásárolni újra.

Ellenkező esetben szembe jön veled egy másik weboldal, meg is feledkezel a korábbi boltról, és kihasználod a hirdetés adta ajánlatot és máshol fogsz vásárolni.

Mi a tanulság?

Ha már egyszer megszerezted az ügyfél bizalmát, akkor egy szinte ingyen működtetett e-mail marketing rendszerrel kösd is magadhoz, ne engedd, hogy más előbb meggyőzze és ne nálad költse el a pénzét.

Még ha nem is szeretne konkrétan vásárolni, nincs aktív keresési státuszban, ha már csak látja az ajánlatodat, elgondolkodik, és akár vásárolhat is a hírleveled hatására. Ez szinte mindenkinél működik!

Így tudod bővíteni e-mail marketing tudásod

Gyere el az  E-mail marketing felsőfokon gyakorlati tréningre, ahol más cégvezetőkkel és szakemberekkel együtt sajátíthatod el a hírlevelezést.

  • Helyszín: Holiday Inn Budaörs: 2040 Budaörs, Rubik Ernő utca 2.
  • Időpont: 2022. április 1. 9:00-18:00

Ha inkább otthonról vennél részt a tréningen, akkor lehetőséged van online jegyvásárlásra is! Jegyvásárlásért, részletekért és a személyes jegy extráiért kattints:

E-mail marketing felsőfokon gyakorlati tréning

Üdvözlettel,

Parajdi István

Üzleti tanácsadó, a BIT-Hungary, a SikerVitamin és az Online Tűzkerék megálmodója, alapítója és elkötelezett vezetője